Connect with us

ΕΚΑΣΔΥΜ

Ανασκόπηση του πρώτου γύρου της Α κατηγορίας ανδρών της ΕΚΑΣΔΥΜ μέσα από τη ματιά του Maksports

Ο πρώτος γύρος της Α κατηγορίας της ΕΚΑΣΔΥΜ ολοκληρώθηκε και το maksports κάνει την ανασκόπηση των πρώτων 11 αγωνιστικών για όλες τις ομάδες και σας παρουσιάζουμε τα ατομικά και ομαδικά στατιστικά με την βοήθεια του basketballstats.gr. Επίσης οι 2 καλύτερες πεντάδες με την δική μας ματιά.

Ο δεύτερος γύρος θα είναι πιστεύουμε διαφορετικός και κάθε αγωνιστική θα έχει πλέον όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον όσο πλησιάζουμε προς το τέλος για όλες τις θέσεις της βαθμολογίας. Η μάχη της τετράδας για τα πλει οφ για την άνοδο στην Γ εθνική θα είναι μεταξύ 5-6 ομάδων. Από εκεί και κάτω για την καλύτερη δυνατή θέση θα παλέψουν 3-4 ομάδες ενώ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και για το ποιος θα μείνει στην κατηγορία.

ΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Αργος Ορεστικό (10-1): Η πρωτοπόρος ομάδα στην βαθμολογία φέτος φαίνεται αποφασισμένη να ανέβει στην Γ εθνική αποτελούμενη από έμπειρους παίχτες με παραστάσεις στις εθνικές κατηγορίες και δείχνει να είναι ένα επίπεδο πάνω από όλες τι υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας. Κινητήριος μοχλός της ομάδας ο Κόττας κάνοντας μια γεμάτη χρόνια ενώ Τράντας Φωτιάδης και Ζυγούρας δίνουν πολύτιμες λύσεις στο σκορ από την περιφέρεια. Ίσως η πιο έτοιμη ομάδα από όλες τις απόψεις με τα δεδομένα μέχρι τώρα μαζί με την Καστοριά για άνοδο στην Γ εθνική.

ΓΣΚ Λασσάνης (9-2): Η ομάδα της Κοζάνης πραγματοποιεί μια πολύ καλή χρονιά στοχεύοντας ψηλά και στηριζόμενη κατά κύριο λόγο στον Αντωνιάδη που κάνει πάρα πολύ καλή χρονιά και κατά δεύτερο λόγο στον Κωνσταντινίδη ενώ οι υπόλοιποι παίχτες συμπληρώνουν την εικόνα της ομάδας δίνοντας βοήθεια σε όλους τους τομείς. Ένα από τα φαβορί για την τελική τετράδα αλλά με ερωτηματικό τι θα γίνει την επομένη μέρα αν έρθει η άνοδος και το που μπορεί να φτάσει.

ΓΣ Σιάτιστας (8-3): Σταθερή αξία πάντα η ομάδα της Σιάτιστας φέτος έχει καταφέρει να κτίσει ένα καλό σύνολο παίζοντας επιθετικό μπάσκετ. Μια σκληρή και δυνατή ομάδα με στόχο να μπει στην τετράδα έχοντας τον Ρέππα σε μια ακόμα καλή χρονιά και κινητήριο μοχλό. Τα αδέρφισα Φώτη συμπληρώνουν το επιθετικό κομμάτι αλλά και στην άμυνα μαζί με τον Γεωργάκα ο όποιος με τον καιρό γίνεται καλύτερος ενώ και ο υπόλοιπος πάγκος δίνει λύσεις στον προπονητή (Καραλίβανος).

ΑΣ ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΑΣ Καστοριάς (8-3): Η ομάδα της Καστοριάς μετά την Α2 πλέον είναι και πάλι στο τοπικό πρωτάθλημα αλλά όχι τόσο χάλια όσο περίμεναν μερικοί, πρωταγωνιστεί φέτος και αφήνει υποσχέσεις για το μέλλον. Με έναν πολύ έμπειρο και ‘’δικό’’ τους προπονητή (Καραταγλιδης) και με τον Τερσενίδη να αποτελεί το βασικό γρανάζι και να είναι ένας αθλητής κόσμημα για την κατηγορία. Ο Δαραβίγκας με την εμπειρία του στην περιφέρεια και ο νεαρός Νέστορας που κάνει μια γεμάτη χρονιά που θα πρέπει να σταθεροποιήσει την απόδοση του, αλλά και με αρκετούς εφήβους έχουν δημιουργήσει ένα πολύ καλό σύνολο.

Διόσκουροι Κοζάνης (7-4): Μια άκρως νεανική ομάδα αποτελούμενη κατά κύριο λόγο από εφήβους και παίχτες που δεν είναι μεγαλύτεροι των 22 ετών έχει καταφέρει να παίζει καλό μπάσκετ και να πρωταγωνιστεί χάρη στον έμπειρο προπονητή (Χωλοπουλος) αλλά και στην τρομερή χρονιά που κάνει ο νεαρός Παπαγιάννης με άξιους συμπαραστάτες τους Σκαρκαλά, Καπενή και Μανακίτσα. Θα παλέψουν να πάρουν μια θέση στην τελική τετράδα και δείχνουν να μπορούν να το καταφέρουν.

Φοίνικας Πτολεμαΐδας(5-6): Η ομάδα της Πτολεμαΐδας επέστρεψε στο α τοπικό κάνοντας αρκετές μεταγραφές πολύ έμπειρων αθλητών και ο πήχης ανέβηκε ψηλά. Παρόλα αυτά δεν κατάφερε να το δικαιολογήσει όλο αυτό μιας και η ομάδα δεν έχει σταθερότητα στην απόδοση της. Σίγουρα επηρέασαν μια πολύ καλύτερη πορεία οι αρκετοί τραυματισμοί και ελλείψεις βασικών παιχτών στους περισσότερους αγώνες αλλιώς ίσως θα μιλούσαμε για την ευχάριστη έκπληξη. Τσολάκης και Τούζος αποτελούν δίδυμο φωτιά στην περιφέρεια με 19 πόντους μέσο όρο ο καθένας ενώ οι Πανίδης, Μπίγγας και Ιωσήφ δίνουν πολύτιμες λύσεις.

ΑΣ ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ

Κεραυνός Γρεβενών(4-7): Μια ομάδα που αγωνίζεται ελεύθερα με νεαρούς αθλητές της περιοχής και παίζοντας γρήγορο μπάσκετ και καλή άμυνα. Φέτος έβαλε εμπειρία στο ρόστερ της με τις μεταγραφές των Κολοβού και Ρίγκου και δείχνει παρότι νεοφώτιστη (ανέβηκε ως πέμπτη από την β κατηγορία) ότι μπορεί να μείνει αυτή τη φορά στην κατηγορία.

ΑΠΣ Πτολεμαΐδας(4-7): Μια νεανική και φρέσκια ομάδα η φετινή του Αρίων και η θέση στην βαθμολογία ίσως τους αδικεί αλλά ελλείψεις παιχτών σε πολλά και κρίσιμα παιχνίδια και η απουσία του Νεοφυτίδη στέρησαν ίσως κάποιες νίκες. Ο προπονητής της ομάδας Καλομενίδης έχει βοηθήσει έτσι ώστε οι νεαροί Παπαδόπουλος και Πέπα να δείξουν το ταλέντο τους ενώ Γιαμούζης και Πανόπουλος προσθέτουν σκοράρισμα και εμπειρία παρότι νεαροί και αυτοί. Δεν θα έχει πρόβλημα θεωρούμε να μείνει στην κατηγορία.

ΑΣ Φοίνικας Κοζάνης(5-6): Νεοφώτιστη (πρωταθλητές β κατηγορίας πέρυσι) και πρωτάρα στην κατηγορία μιας και είναι στον 4 χρόνο ζωής η ομάδα του Φοίνικα θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι η ευχάριστη έκπληξη. Μια ομάδα με 3 μόλις έμπειρους παίχτες στην κατηγορία και οι υπόλοιποι να προέρχονται από την περσινή ομάδα ενώ έκανε προσθήκες νεαρών παιχτών και πήρε έναν έμπειρο προπονητή στην κατηγορία (Μητσιαλος). Το -2 που έχουν (θα ήταν 2 θέσεις πιο πάνω) και μερικά παιχνίδια που έχασαν στο τέλος δείχνουν ότι θα μείνουν στην κατηγορία έστω και δύσκολα αλλά παίζοντας και όμορφο μπάσκετ. Με τον Ματουλα να κάνει την πιο παραγωγική και γεμάτη χρονιά αλλά και την αποκάλυψη φέτος με τον Ασλανίδη, ενώ Ζιάμπας Κυριαζάκος και Ανδρίτσος δίνουν σημαντικές βοήθειες και στις 2 πλευρές του γηπέδου.

ΓΣ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ

Ηρακλής Κοζάνης (3-8): Με σημαντικές προσθήκες στο τέλος των μεταγραφών και μαζί με φοιτητές και νεαρούς αθλητές από την ακαδημία της η ομάδα του Ηρακλή δημιούργησε ένα αξιόμαχο σύνολο που θα παλέψει για την παραμονή στην κατηγορία μέχρι τέλους. Τσαμπούρης και Κατσέλας με την εμπειρία τους είναι κατά κύριο λόγο σε επίθεση και άμυνα που πρωταγωνιστούν ενώ Παπαντίνας και Παπαβασιλείου δίνουν πολύτιμες βοήθειες. Ξεχωρίζουν επίσης οι πολύ νεαροί Μητσιάνης και Σοιλεμτζίδης.

Βελβεντό (2-9): Μια ομάδα που πάντα πρωταγωνιστούσε στην κατηγορία φέτος παλεύει για την παραμονή της. Ένα σύνολο με παίχτες της περιοχής και όχι τόσο έμπειρο θα παλέψει μέχρι τέλους με την έδρα να αποτελεί σημαντικό ρολό σε αυτό. Επίσης η έλευση του Σούπουρα είναι σημαντική και θα δώσει άλλη ώθηση στην ομάδα. Τα αδέλφια Παπαμίχου και ο έμπειρος Παπαμάρκος κάνουν την διάφορα ενώ οι Τσιτσιώκας Καμκούτης και Στεργιόπουλος δίνουν σημαντικές λύσεις στον προπονητή τους (Ζανδές).

Μέγας Αλέξανδρος (1-10): Η ομάδα του Μέγα έχει μάλλον αποφασίσει ότι η χρονιά όσον αναφορά την παραμονή είναι τελειωμένη και έτσι έκανε στροφή και αγωνίζεται κατά κύριο λόγο με νεαρούς εφήβους και παίδες φτιάχνοντας μια ομάδα από την αρχή με δικά της παιδιά, δίνοντας εμπειρίες και ευκαιρίες σε αυτά. Μια κίνηση με μελλοντικά οφέλη και με τους Μπιμπίρη, Γεροκώστα, Φασούλα και Γκλιάνα να ξεχωρίζουν από τους μικρούς. Γρηγοριάδης και Αμαραντίδης δίνουν εμπειρία και βοήθεια.

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΣΚΟΡΕΡ ΤΗΣ 11ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ, ΟΙ ΣΚΟΡΕΡ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΑ ΤΡΙΠΟΝΤΑ

ΤΑ ΟΜΑΔΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΟΙ 2 ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΕΝΤΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ MAKSPORTS

1η ΠΕΝΤΑΔΑ

ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ – ΛΑΣΣΑΝΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΤΣΟΛΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ – ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ

ΜΑΤΟΥΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ – ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΤΕΡΣΕΝΙΔΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ – ΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΚΟΤΤΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ – ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ

6ος ΠΑΙΧΤΗΣ – ΦΩΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ – ΓΣ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ

2η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΝΤΑΔΑ

ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ – ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΤΟΥΖΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ

ΡΕΠΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ – ΓΣ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ

ΠΑΠΑΜΙΧΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ – ΑΣ ΒΕΛΒΕΝΤΟ

ΤΡΑΝΤΑΣ ΝΕΣΤΩΡΑΣ – ΑΣ ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ

6ος ΠΑΙΧΤΗΣ – ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ – ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Σχολιάστε

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Περισσότερα στη κατηγορία ΕΚΑΣΔΥΜ