Connect with us

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ

Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Διάσωσης Άρσης Βαρών κατά του Δήμα

Από τα μέλη της Πρωτοβουλίας Διάσωστης της Άρσης Βαρών, λάβαμε και δημοσιεύουμε ανακοίνωση που απευθύνεται στον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, Πύρρο Δήμα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας:

Κύριε Δήμα,
Είμαστε Ολυμπιονίκες με ονοματεπώνυμο, που επί πολλά χρόνια  σηκώναμε, μαζί, ψηλά την ελληνική σημαία μοιράζοντας πολλές  χαρές στους  Έλληνες και τις Ελληνίδες, κάνοντάς τους υπερήφανους για το άθλημά μας.
Όλα τα χρόνια που ήμασταν μαζί προσπαθήσαμε να σε βοηθήσουμε και να σε προστατεύσουμε από πολλά λάθη, που έκανες.
Προσπαθήσαμε πολύ να σου εξηγήσουμε την αξία του Ολυμπιακού πνεύματος και του ευ αγωνίζεσθαι. Όπως επίσης, επανειλημμένα, την σημασία των λέξεων ντροπή, ανικανότητα, αγνώμων, αχαριστία, συκοφαντία . Δυστυχώς, φαίνεται ότι δεν τα καταφέραμε.
Σήμερα εμείς οι συναθλητές σου, αφού πρώτα σου δώσουμε το Ολυμπιακό μετάλλιο της αχαριστίας, της ανικανότητας, της ασχετοσύνης, της συκοφαντίας, θα προσπαθήσουμε να σου εξηγήσουμε ξανά τι σημαίνουν αυτές οι λέξεις.

Ανίκανος είναι αυτός που παίρνει μία ομοσπονδία με 120 ενεργά σωματεία και την φθάνει μετά βίας στα 40.

Ανίκανος  είναι εκείνος που αναλαμβάνει πρόεδρος με έναν προϋπολογισμό της τάξεως του 1.600.000 ευρώ και την φθάνει στα 360.000 ευρώ.

Ανίκανος είναι εκείνος που, με δική του ευθύνη, φθάνει τις εθνικές ομάδες όλων των ηλικιακών κατηγοριών από 150 αθλητές σε μόλις… 3.

Ανίκανος είναι εκείνος που προκαλεί χρέη, ως πρόεδρος, στην ομοσπονδία 400.000 ευρώ και πλέον.

Ντροπή είναι να συκοφαντείς αδίστακτα, αποκαλώντας  τους συναθλητές σου ,Ολυμπιονίκες: «Η γνωστή – άγνωστη ομάδα… , Άνθρωποι της νύχτας…, καταδότες στην περίοδο της κατοχής…» που έχουν στη συλλογή τους τόσα Ολυμπιακά και παγκόσμια μετάλλια που μπορούν να σκεπάσουν κάθε προσπάθεια συκοφαντίας εις βάρους τους.

Ντροπή είναι να τιμωρείς αθλητές και να αποκλείεις σωματεία, τα οποία δεν είναι της αρεσκείας σου.

Ντροπή είναι να ξοδεύεις τα λιγοστά χρήματα της ομοσπονδίας για προσωπικές και ψυχαγωγικές  σου ανάγκες, όπως ταξίδια στην Αμερική και περιοδείες σε όλη την Ελλάδα, όταν αφήνεις τους λιγοστούς αθλητές της εθνικής ομάδας χωρίς οικονομική ενίσχυση και να σιτίζονται από την Ενορία της Καλλιθέας.

Ντροπή είναι να δίνεις ψεύτικες ελπίδες και υποσχέσεις  στα σωματεία για την ανάπτυξή τους, μόνο για την ψήφο τους και μετά να εξαφανίζεσαι.

Αχάριστος είναι εκείνος που «αδειάζει» με πολύ ευκολία πρώην συναθλητές του, οι οποίοι έδωσαν πολλά στο άθλημα και σε στήριξαν στις δύσκολες στιγμές, ως προπονητές, τεχνικοί σύμβουλοι και όπου αλλού τους ζητήθηκε κ.λπ.

Αχάριστος είναι εκείνος που, για πολλά χρόνια εκμεταλλευόταν τους συνεργάτες του, οι οποίοι δούλευαν ανιδιοτελώς στην ομοσπονδία, και σήμερα τους αποκαλεί προδότες.

-Διοικητικά ανεπαρκής είναι αυτός, που, παρότι διοικεί  τα τελευταία 12 χρόνια, μιλάει για «μαϊμού» αγώνες, αποδίδοντας ευθύνες σε ανθρώπους που δεν διοικούσαν εκθέτοντας, ταυτόχρονα, και τον συνεργάτη του, Ευάγγελο Προκοπίδη, που τα τελευταία χρόνια είναι πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής και έχει εξ ολοκλήρου την ευθύνη για τους αγώνες. Ο οποίος, μάλιστα, εισηγούνταν με email την πραγματοποίηση αγώνων μαϊμού για την δημιουργία ψεύτικης πλειοψηφίας ,στις ψηφοφορίες της ομοσπονδίας ,με σκοπό την αλλοίωση των δημοκρατικών διαδικασιών.

Διοικητικά ανεπαρκής είναι αυτός που διοικεί 12 χρόνια και κατηγορεί άλλους, ότι κατέστρεψαν αθλητές και τους στέρησαν το δικαίωμα να αγωνίζονται. Την ώρα που ο ίδιος προσπαθεί να αποδείξει ότι είναι άμοιρος ευθυνών.

Διοικητικά ανεπαρκής είναι εκείνος, που βαφτίζει τον λογιστή της ομοσπονδίας ανεξάρτητο όργανο ενώ, στην πραγματικότητα, είναι ιδιώτης και πληρώνεται κανονικά από την ομοσπονδία.

Διοικητικά ανεπαρκής είναι εκείνος που μας καλεί ν’ απευθυνθούμε σε Εισαγγελέα, τη στιγμή που υπάρχει εισαγγελική παραγγελία στο ΣΔΟΕ να ελέγξει  την ομοσπονδία για την περίοδο 2004-2013, και πέντε από αυτά τα χρόνια (από το 2008) ήσουν πρόεδρος. Επίσης,  διοικητικά ανεπαρκής είναι εκείνος, που δεν γνωρίζει ότι και άλλα ελεγκτικά όργανα της Πολιτείας διενεργούν ελέγχους στην ομοσπονδία της οποίας προΐσταται. Εκτός και αν προσποιείται ότι το αγνοεί…

Διοικητικά ανεπαρκής είναι εκείνος, που δεν  μπορεί να οργανώσει πανελλήνιο πρωτάθλημα σε περίοδο κατά την οποία όλα τα γυμναστήρια ήταν ελεύθερα και θα μπορούσε να υλοποιήσει τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Αντί αυτού η ΕΟΑΒ το μετέφερε για τον Νοέμβριο τη στιγμή που εσείς οι ίδιοι υποστηρίζατε ότι, σύμφωνα με τους επιστήμονες, στον μήνα αυτόν θα υπάρξει αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων.

Αναιδής είναι εκείνος που δεν έχει προσφέρει τίποτα τα τελευταία χρόνια, ξοδεύοντας αλόγιστα τα λιγοστά χρήματα της ομοσπονδίας και πληρώνει (9.000 ευρώ έως τώρα) μόνο τον αδερφό του, χωρίς να το προβλέπει ο νόμος.

Αναιδής είναι εκείνος που, για 12 χρόνια συνεχόμενα, δεν έχει αφήσει καρέκλα (Πρόεδρος Ομοσπονδίας, Βουλευτής, Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας, τεχνικός διευθυντής στις ΗΠΑ κ.λπ.) και κατηγορεί τους παλαιούς συναθλητές του ότι αναζητούν καρέκλες, την ώρα που εκείνοι  προσφέρουν ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους στο άθλημα.

Αξιοπρεπής είναι εκείνος που δέχεται ότι, εδώ και κάποια χρόνια, δεν μπορεί να βοηθήσει τον χώρο και αποχωρεί ζητώντας ένα μεγάλο συγγνώμη από τους ανθρώπους του αθλήματος.

Αξιοπρεπής είναι αυτός που δέχεται την πραγματικότητα, δεν εκβιάζει διοικήσεις σωματείων, προπονητές, αθλητές και παράγοντες του αθλήματος.

Είμαστε βέβαιοι ότι: Ήρθε η ώρα, οι διοικήσεις των συλλόγων να κάνουν το χρέος τους και ν’ απαλλάξουν την ομοσπονδία και το άθλημα από την διοίκηση Δήμα».

 

πηγή:sportsfeed.gr

Σχολιάστε

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Περισσότερα στη κατηγορία ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ