Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Ακύρωση απόφασης του ΣΕΓΑΣ και δικαίωση του Ερμή

Το Ανώτατο Συμβούλιο Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών (ΑΣΕΑΔ) ακύρωσε σήμερα την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ που εν μέσω καραντίνας είχε συνεδριάσει για να διαγράψει παράτυπα όπως αποφάνθηκε το αρμόδιο όργανο, τον Αθλητικό Σύλλογο Ερμής 1877.

Πρόκειται για μία απόφαση που πλήττει το κύρος του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ, καθώς αποδεικνύει ότι η εφαρμογή των κανόνων από το ΔΣ της ομοσπονδίας γίνεται κατά το δοκούν.
Για την απόφαση του ΑΣΕΑΔ εξέδωσε ανακοίνωση ο ΕΑΣ Ερμής 1877 που κάνει λόγο για δικαίωση και επανέρχεται στο θέμα των σωματείων – σφραγίδα:

«Θέμις, η θεά της δικαιοσύνης από την οποία σύμφωνα με τους αρχαίους Έλληνες, εξαρτιόταν η ισορροπία και η τάξη των πραγμάτων. Η Θέμις αντιπροσώπευε το δίκαιο και τιμωρούσε όποιον διέπραττε αδικίες και παρέβαινε τους κανόνες.
Αυτό έκανε και σήμερα η Θέμις μέσω του Ανώτατου Συμβουλίου Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών γνωστό και ως ΑΣΕΑΔ, το οποίο ακύρωσε την απόφαση του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ για διαγραφή του ΕΑΣ ΕΡΜΗΣ 1877 από το μητρώο της ομοσπονδίας, αναγνωρίζοντας το δίκαιο στον ΕΡΜΗ και το άδικο στον ΣΕΓΑΣ, κρίνοντας πως το ΔΣ της ομοσπονδίας λειτούργησε παράτυπα, ενάντια στους κανόνες και τις νόμιμες διαδικασίες.

Ευτυχώς που η δικαιοσύνη είναι τυφλή, γιατί διαφορετικά δεν θα είχαμε δημοκρατία, δεν θα είχαμε αξίες, δεν θα είχαμε ισονομία. Ο τρόπος διοίκησης και λήψης αποφάσεων στον ελληνικό αθλητισμό βασίζεται σε ένα παρωχημένο μοντέλο δεκαετιών που κάποτε πρέπει να αντιμετωπιστεί, αλλά αυτό δεν είναι θέμα του ΕΡΜΗ στην παρούσα φάση.

Το ΔΣ του συλλόγου μας χαιρετίζει την απόφαση του ΑΣΕΑΔ που λόγω ανυπαρξίας ουσιαστικών επιχειρημάτων από την πλευρά του αντιδίκου και για πρώτη φορά στα χρονικά προχώρησε στην ακύρωση της απόφασης του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ.
Ήταν 13 Μαρτίου του 2020 όταν εντελώς αιφνιδιαστικά με εισήγηση του γενικού γραμματέα κ.Σεβαστή συνεδρίασε το ΔΣ με προφανέστατο σκοπό να πετύχει την φίμωση ενός ενεργού και υπαρκτού σωματείου με τεράστια αθλητική και κοινωνική προσφορά που έχει φωνή και εκφράζεται ελεύθερα εντός των δημοκρατικών διαδικασιών.

Η διαγραφή που επεδίωξε να επιβάλει ετσιθελικά το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ είχε ως μοναδικό στόχο να βλάψει τους δύο συμβασιούχους προπονητές που απασχολεί ο ΕΡΜΗΣ και τους 17 ενεργούς αθλητές εκ των οποίων οι 3 μέλη της εθνικής ομάδας ανδρών-γυναικών.
Δυστυχώς όμως για το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ, όπως προκύπτει από τα γεγονότα, δεν έχει καμία σημασία αν υπάρχουν δεκάδες σωματεία-σφραγίδα στο μητρώο της ομοσπονδίας, τα οποία σωματεία αν και χωρίς αθλητική δραστηριότητα στις αγωνιστικές κατηγορίες (βάση των επίσημων στοιχείων), το Μάρτιο η Γενική Συνέλευση του ΣΕΓΑΣ τα διαγράφει και το Μάιο της ίδιας χρονιάς το Διοικητικό Συμβούλιο της ομοσπονδίας τα ξαναγράφει!

Και δεν έχει καμία σημασία γιατί είναι τα γνωστά σωματεία-σφραγίδα που υπάρχουν για να εμφανίζονται στις Γενικές Συνελεύσεις και στα ψηφίσματα που αρέσκεται να βγάζει κατά καιρούς το ΔΣ, ώστε να δημιουργούνται εντυπώσεις παραπληροφορώντας με ονόματα και αριθμούς που κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τι σημαίνουν.

Όπως ακριβώς έγινε και τις τελευταίες ημέρες με αντίστοιχα ψηφίσματα και επιστολές, τα οποία στην πραγματικότητα αποκαλύπτουν την απώλεια του 50% των σωματείων που υποτίθεται πως επιβραβεύουν το έργο της διοίκησης. Επιστολές με ονόματα αθλητών, στελεχών και υπαλλήλων της ομοσπονδίας που δεν έχουν άλλη επιλογή από το να επιτρέψουν την χρήση του ονόματός τους για ευνόητους λόγους.
Είναι θλιβερό το συμπέρασμα, αλλά πέρα ως πέρα αληθινό, πως εκείνο που μετράει για τους επί 23 χρόνια διοικούντες της ελληνικής ομοσπονδίας στίβου, είναι αποκλειστικά και μόνο η εξασφάλιση την παραμονή τους στην εξουσία για έβδομη τετραετία. Οι έξι συνεχόμενες θητείες δεν τους φτάνουν; Ήταν λίγες για να δείξουν έργο; Ευτυχώς υπάρχουν και οι νόμοι για να διασφαλίζουν την ανανέωση, την δημοκρατικότητα και την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Με την ευκαιρία ως ΔΣ του ΕΡΜΗ χαιρετίζουμε την οικουμενική κίνηση για την «Αναγέννηση του Κλασικού Αθλητισμού», που ήδη προσυπέγραψαν 83 λαμπρά ονόματα του ελληνικού κλασικού αθλητισμού, άνθρωποι του στίβου και όχι άλλων αθλημάτων, άνθρωποι με τεράστια προσφορά, με όραμα και στόχους, αλλά και όρεξη για ανιδιοτελή προσφορά.

Είναι ελπιδοφόρο να βλέπουμε μετά από 23 χρόνια να έχουν ενεργοποιηθεί τόσοι πολλοί αξιόλογοι άνθρωποι του κλασικού αθλητισμού, νέα πρόσωπα με δυναμική, μεγάλοι πρωταθλητές με αποφασιστικότητα, διακεκριμένες προσωπικότητες της κοινωνίας, διαπρεπείς επιστήμονες διαφόρων κλάδων, ιστορικοί σύλλογοι αλλά και δεκάδες σωματεία από όλη την Ελλάδα.

Ευτυχώς που τόσα πολλά σωματεία, τόσοι πολλοί πρωταθλητές, τόσο ξεχωριστές προσωπικότητες, βγήκαν επιτέλους μπροστά, δίνουν κουράγιο σε όλα τα υπόλοιπα σωματεία που δεν ήλπιζαν σε κάτι έως τώρα και τα καλούν να συστρατευτούν κι αυτά και να διεκδικήσουν ότι τους αξίζει και όχι ότι τους προσφέρουν για να τους έχουν φιμωμένους.

Ναι συμφωνούμε πως ο στίβος μας ενώνει και θα πρέπει να προχωρήσουμε μαζί σε μία προσπάθεια για να βελτιωθεί η κατάσταση στον χώρο του κλασικού αθλητισμού, χωρίς φοβίες εκδικητικών πράξεων. Τα σωματεία, οι προπονητές και οι αθλητές, πρέπει να αποτελέσουν το επίκεντρο όλης της προσπάθειας, να δοθεί ένα τέλος στον ευνουχισμό προσωπικοτήτων. Ο ρόλος της εκάστοτε διοίκησης της ομοσπονδίας είναι να υπηρετεί και να αναπτύσει το άθλημα, να στηρίζει τους εργάτες του και να αναδεικνύει τους πρωταγωνιστές του.
Ας ελπίσουμε πως η δικαίωσή μας ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο και δείχνει το δρόμο της επόμενης μέρας στον ελληνικό αθλητισμό.

Από το ΔΣ του ΕΡΜΗΣ 1877».

 

Σχολιάστε

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Περισσότερα στη κατηγορία ΣΤΙΒΟΣ