Connect with us

ΓΕΝΙΚΑ

Αγώνας εντυπώσεων: Καπράλος – Κούβελος 0-0

Ανέβηκε το θερμόμετρο χθες στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή με το ψήφισμα της ολομέλειας αλλά τελικά ο θησαυρός ήταν… άνθρακες. Άλλο κείμενο ετοίμασε ο Ισίδωρος Κούβελος, άλλο έδωσε ο Σπύρος Καπράλος στον Μανόλη Κολυμπάδη και τελικά πέρασε του «αθάνατου» όπως αναμενόταν άλλωστε.

  • Ο Κούβελος ήθελε σκληρό… ροκ κατά του νόμου Αυγενάκη (και του ίδιου του υφυπουργού) για να πείσει το δικό του μπλοκ (ΣΕΓΑΣ, ΕΟΚ, ΚΟΕ, ΕΙΟ) ότι περνά ο λόγος του. Από την άλλη ο Καπράλος θέλει να φροντίσει τους δικούς του.

Προστασία Καπράλου στους «λοχαγούς» του

Βασιλειάδης (γυμναστική), Κολυμπάδης (πινγκ πονγκ), Καρράς (κωπηλασία), Νικολόπουλος (κανόε καγιάκ) είναι οι «λοχαγοί» του προέδρου της ΕΟΕ και όλοι τους πλήττονται από την αναδρομική ισχύ των θητειών. Όπως πλήτεται και η Βικτώρια Χατζήνα, πρόεδρος της ομοσπονδίας μπάντμιντον (που έχει προβλήματα) την οποία εκπροσωπεί ο Καπράλος στην ΕΟΕ. Όλοι τους έχουν τουλάχιστον τρεις θητείες (και μάλιστα συνεχόμενες, υπάρχει και ο περιορισμός αυτός που λησμονούν μάλλον οι καρεκλοκενταυροι). O Καπράλος λοιπόν φρόντισε για τους δικούς του κερδίζοντας στο… οικογενειακό διπλό της ΕΟΕ την ομάδα του Κούβελου που πλήττεται κυρίως από το όριο ηλικίας καθώς άπαντες είναι για συνταξιοδότηση.

Το ψήφισμα άργησε εννέα μήνες

Σε πρώτη ανάγνωση, πέρασε του Καπράλου καθώς στο ψήφισμα δεν υπάρχει λέξη για τα όρια ηλικίας. Σε δεύτερη ανάγνωση το ψήφισμα αυτό, είναι καθυστερημένο κατά εννέα μήνες τουλάχιστον και όπως λένε και στο στρατό ρίχνει… άσφαιρα.

  • Ο νόμος με την αναδρομική ισχύ έχει ψηφιστεί το Νοέμβριο του 2019 και μάλιστα όχι μόνο από τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος. Από τότε μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία προσφυγή για την αντισυνταγματικότητα του παρά μόνο συγκεκριμένες φωνές ομοσπονδιαρχών που θα υποχρεωθούν να αφήσουν την καρέκλα. Επί της ουσίας τίποτα, για τις εντυπώσεις αρκετά.

Τσαπατσουλιές

Από ότι έμαθα πάντως, έγινε τσαπατσούλικα η όλη διαδικασία χθες. Το αρχικό κείμενο είχε λάθη ορθογραφικά και συντακτικά και πολλοί ήταν αυτοί που δεν το είχαν διαβάσει, ωστόσο εμφανίζονταν ως ψήφισμα όλης της ολομέλειας…

  • Επίσης, οι ομοσπονδιάρχες είναι μπερδεμένοι σχετικά και με την «προστασία» της ΔΟΕ. Άλλοι μιλούν για το Ολυμπιακό κίνημα και άλλοι για το αθλητικό. Άλλοι λένε ότι η ΔΟΕ θέλει το αυτοδιοίκητο και την ίδια στιγμή τονίζουν ότι μόνο οι παγκόσμιες ομοσπονδίες έχουν λόγο.

Συνεπής μόνο ο Αυγενάκης

Παρακολουθώντας όλα τα παραπάνω και μιλώντας με όλες τις πλευρές, αυτό που προκύπτει είναι πως ο μοναδικός που είναι συνεπής στα λεγόμενα του, είναι ο Λευτέρης Αυγενάκης. Αυτό που λέει, αυτό κάνει παρά τις διαδόσεις των αθλητικών καφενείων. Μέχρι το τέλος του μήνα θα καταθέσει το νομοσχέδιο στη βουλή και από ότι μαθαίνω έχει αρκετούς άσους στο μανίκι του που δεν τους έχει εμφανίσει ακόμα.

Πηγή: sportsfeed.gr

Σχολιάστε

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Περισσότερα στη κατηγορία ΓΕΝΙΚΑ